Çukobirlik Genel Müd. Başkan vekili ı Akıl’dan, pamuk ve soya fiyatlarına dair açıklama

Çukobirlik Genel Müd. Başkan vekili Cevdet Akıl, pamuk ve soya fasulyesi fiyatlarında güncelleme yaptıklarını sosyal medya hesabından duyurdu.

“Türkiye’nin Milli Su Rezervleri Yok Ediliyor”

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan su rezervleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Adana'nın bereketli topraklarında limon hasatı başladı

Adana'nın bereketli toprakları, her yıl olduğu gibi bu yıl da limon hasadı için hummalı bir çalışmaya sahne oluyor. Adana'nın çeşitli ilçelerinde başlayan limon hasadı, bölgedeki çiftçiler için önemli bir gelir kaynağı olmasının yanı sıra Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.

Çukobirlik Pamuk Taban Fiyatını açıkladı

Çukobirlik'in açıkladığı kütlü pamuk alım fiyatı üreticilerin tepkisine yol açtı. Pamuk üreticileri artan maliyetlere dikkat çekerek çiftçinin zarar edeceğini savundu. Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarımsal Satış Kooperatifleri Birliği , 40 randıman kütlü pamuk alım fiyatını 24 TL/kg olarak belirledi. Pamuk üreticileri ve ziraat oda başkanları artan maliyetler karşısında fiyatın beklentilerin çok altında kaldığını ve çiftçinin zarar edeceği bir fiyat olduğunu savundu. Üreticiler, Çukobirlik’in açıkladığı 24 TL’lik fiyatın maliyetlerini karşılamadığını belirterek, fiyatların bir an önce revize edilmesini talep etti.

Merkez Bankası Faizi Yüzde 50'de Sabit Tuttu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), eylül ayı faiz kararını duyurdu. Ekonomistlerin beklentilerine paralel olarak Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktığını belirtti. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Başkan Yaşar Fatih Karahan liderliğinde toplandı ve bir hafta vadeli repo faiz oranının yüzde 50'de kalması kararını verdi.

EKONOMİ