Seyhan Belediyesi, Bey Mahallesi Şehit Fatih Yeniay Mutfağı’nın Kapılarını Açtı

Seyhan Belediyesi, Adana’nın ilk Kent Lokantası’nı Bey Mahallesi’nde açtı. Şehit Fatih Yeniay Mutfağı adı verilen kent lokantasının açılışında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, “Yoksulluk kader değildir. İnsanın karnını doyurabilmesi, sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi en temel insan hakkıdır. Bizler halkın parasını halka harcayarak bu yoksulluk karşısında az da olsa halkımıza nefes aldırmaya çalışıyoruz” dedi.

YÜREĞİRLİ MİNİKLERE İTFAİYE EĞİTİMİ

Yüreğir Belediyesi’ne bağlı Minik Yürekler Kreşi’nde çocuklara yangın tehlikelerine karşı bilinç oluşturmak amacıyla itfaiye eğitimi verildi.

SOSYAL HİZMETLERDEN VATANDAŞLARA YARDIM ELİ

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce ağustos ayında 471 çocuk ve 357 aile için 8 milyon 815 bin 381 lira koruyucu aile ödemesi, 1.098 aileye 112 milyon 328 bin 301 lira doğum yardımı, 17 bin 755 vatandaşa da 159 milyon 550 bin 361 lira evde bakım yardımı yapıldı. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları da ağustos ayında 14 bin 233 kişiye 9 milyon 6 bin 849 lira nakdi, 988 kişiye de 583 bin 486 lira ayni yardımda bulundu. Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta dezavantajlı vatandaşlar olmak üzere, tüm kesimlerin refahını artıracak yardımlarına ve hizmetlerine ağustos ayında da devam etti.

Seyhan Kaymakamı İnci Çgc’de

Adana’nın merkez Seyhan ilçe Kaymakamı Ekrem İnci, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, hem ilçe hem de kente dair fikirlerini paylaşırken, “Adana çok önemli bir kent. Dünyanın sayalı kentlerinden demek abartı olmaz. Ancak, gerek ekonomik ve gerekse sosyal anlamda gelecekte önemini daha da artıracak” dedi.

Siyaset Ve Ekonominin Başarısı İnşaat Sektöründen Geçer

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Tamer Gülcan, yönetmeliklerin sektörün önünde engel değil yapıcı bir şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.

GÖKHAN AYDAR’IN VEFATI AYDAR AİLESİNİ YASA BOĞDU

Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Aydar’ın kardeşi, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ve CHP İlçe Başkanı Caner Aydar’ın amcası Gökhan Aydar, geçirdiği rahatsızlık sonucu hakkın rahmetine kavuştu.

Yumurtalık İlçesine Patlayıcı Ve Selüloz Fabrikası İstemiyoruz

Yumurtalık Turizmini Geliştirme ve Çevreyi Koruma Derneği (YUMCEV) 2. Başkanı Abdulhalim Öztoprak, “Yumurtalık İlçesine yapılması planlanan patlayıcı ve selüloz fabrikası Yumurtalık'da Turizmi bitirir” dedi.

Muhtarlıklar tebligatlarla dolup taşıyor

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, vatandaşların borç yükü altında ezildiğini belirtti. Vatandaşın alım gücünün oldukça düştüğü bir süreç yaşandığını dile getiren Dr. Şevkin, bir mahalle muhtarlığını ziyaretinde vatandaş adına üzücü tabloyla karşılaştı.

* Ceyhan'da Müteahhitler Birliği'nde Değişim: Yeni Başkan Yusuf Erdoğan

270 Üyesi Bulunan Ceyhan Müteahhitler Birliği Olağan Kongresi gerçekleşti. Tek adayın olduğu kongrede Müteahhit Yusuf Erdoğan Başkan seçildi.

GÜNDEM