USTA GAZETECİ AHMET YEŞİLTEPE'YE ONUR ÖDÜLÜ

USTA GAZETECİ AHMET YEŞİLTEPE'YE ONUR ÖDÜLÜ

Kuşadası’nda düzenlenen “Türk Dünyası Medya ve İletişim Birliği Bağlamında VIII. Anadolu Medyası Çalıştayı”na katılan medya dünyasının tanınan ismi Gazeteci Ahmet Yeşiltepe'ye onur plaketi verildi. 

Uluslararası Gazeteciler Konfederasyonu’nun 2-3 Kasım’da Kuşadası’nda düzenlenen medya çalıştayına CRT Medya ve CRT Haber Gazetesi Sahibi Dürdane Özer Tunur'un da katıldığı etkinlikte konuşan medya dünyasının tanınan ismi Ahmet Yeşiltepe, medya ve iletişim alanındaki derneklerin, federasyonların ve konfederasyonların önemini vurguladı. 

Sosyal medyada linç edilmesine rağmen hiçbir basın meslek örgütünden destek görmediğini ifade eden Yeşiltepe, örgütlenmenin gerekliliğini dile getirdi.

“GAZETECİLİK, VİCDAN VE MERHAMET OLMADAN YAPILMAZ” 

VIII. Anadolu Medyası Çalıştayı’nda konuşan gazeteci Ahmet Yeşiltepe, Filistin davası ile ilgili bir konuşmasının kasıtlı olarak bağlamından koparılarak servis edilen 10 saniyelik bir görüntüsü ile sosyal medya üzerinden linç edildiğini ve basın örgütlerinden destek görmediğini belirterek, medya çalışanlarının örgütlenmeye duyduğu ihtiyacı vurguladı. “Gazetecilik, vicdan ve merhamet olmadan yapılmaz” diyen Yeşiltepe, mesleki dayanışmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Yeşiltepe sohbet bölümünde kendisine haksızlık yapıldığını iddia ederek insani duygularla hareket etmeye devam edeceğini söyledi. 

 “GAZETECİLİK, EĞİTİM VE TECRÜBE GEREKTİREN PROFESYONEL BİR MESLEK”

Yeşiltepe, gazeteciliğin insanlık tarihi boyunca bilgi ihtiyacını karşılayan bir meslek olduğunu ve profesyonel eğitim ve deneyim gerektirdiğini belirtti. “Artık gazeteciliği herkes yapıyor” şeklindeki yorumlara tepki gösterdiğini söyleyen Yeşiltepe, gazeteciliğin kıymetli bir meslek olduğunu ve bu değerin özellikle Türkiye’nin jeopolitik önemiyle de arttığını ifade etti.

Yeşiltepe konuşmasını şöyle sürdürdü: “Profesyonel, akademik eğitime ihtiyaç duyulan ve insanlık tarihinin, sadece şurada 200 yıllık değil insanlık tarihi süresince haber alma ihtiyacını gideren bir mesleğin temsilcileriyiz. Ben, bir profesyonel meslek yaptığımızı, bu profesyonel meslek ya da kariyerin alaylı ya da mektepli her ne olursa olsun belirli bir tecrübe, birikim ve eğitimden sonra ortaya çıkabilecek niteliklere sahip bir meslek alanı olduğunu düşünüyorum. Çok güvendiğim, çok inandığım basında medyada, ulusal medyada görev yapan bir iki arkadaşımın zaman zaman “Artık gazeteciliği herkes yapıyor” sözlerine dozu yüksek tepki verdiğimi de hatırlıyorum. Hayır, bir meslek sahibiyiz biz ve bu meslek çok kıymetli bir meslek.

“YEREL MEDYA MENSUBU OLMAK SURVİVOR’A KATILMAK GİBİDİR”

Yerel medya mensuplarının Türkiye’de zorlu koşullarda görev yaptığını belirten Yeşiltepe, siyasi baskılar ve bürokrasinin etkisi altında nefes almakta zorlandıklarını dile getirdi. Bu baskılara karşı dayanışma ve örgütlenmenin önemine dikkat çekti. Yeşiltepe, yerel medyayı “Survivor”a benzeterek, “Yerel medya mensubu olmak, Türkiye’de Acun Ilıcalı’nın yaptığı Survivor programına katılmak gibi bir şey. Yani elinizi ayağınızı bağlayıp, size 100 metreyi 9 saniyenin altında koşmanızı isteyen bir siyasi iklim içerisinde, her türlü baskı gruplarının etkisinin altından azade çıkmaya çalışan kişilerin gayretli çabaları sonucu bir yerel medya sistemimiz var. Bu yerel medya sistemine siyaset dahil oluyor, bürokrasi dahil oluyor, yerel baskı grupları dahil oluyor. Buralardan açabileceğimiz nefes alma borusu İşte budur. Yani örgütlenmedir.” şeklinde konuştu.

“SOSYAL MEDYA LİNÇLERİ KARŞISINDA BASIN ÖRGÜTLERİNİN SESSİZ KALMAMASI GEREKİR”

 Yeşiltepe, sosyal medyada kendisine yönelik yapılan linç kampanyasında yalnız bırakıldığını ve basın meslek örgütlerinin destek vermediğini söyledi. 32 yıllık meslek hayatında birçok ideolojik yaklaşıma karşı dengeli duruş sergilediğini belirten Yeşiltepe, vicdan ve merhamet eksikliğinin bu mesleği zorlaştırdığını vurguladı. Yeşiltepe, “Herkes çıkıp sosyal medyada, ben gazeteciyim diye her türlü gazeteci oluyor. Oysa merhamet duygunuz yoksa gazeteci değilsiniz. Vicdanınız yoksa gazeteci değilsiniz. Her türlü gazeteci olunmaz.” diye konuştu. “GÜÇLÜ BİR ÖRGÜTLENMEYLE MESLEKİ SAYGINLIK KAZANILABİLİR” Yeşiltepe, güçlü bir örgütlenme ile meslek örgütlerinin basın akreditasyonunu kendi içlerinde yapabilecek seviyeye gelebileceğini ifade etti. Bu kapsamda konfederasyonların birleştirici ve uzlaştırıcı bir rol üstlenmesi gerektiğini belirterek, ileride daha etkili bir yapılanma oluşturulabileceğine inandığını belirtti.

“DİJİTALLEŞEN DÜNYA, YENİ İŞ MODELLERİ GEREKTİRİYOR”

Dijital dönüşümün medya dünyasını etkilediğini belirten Yeşiltepe, sosyal medya gençleri için yeni iş modellerine odaklanılması gerektiğini söyledi. Yeşiltepe, “Dostların arasındayız, güneşin sofrasındayız. Sizler, benim mesleki gurur duyduğum, birlikte olmaktan yürümekten, omuzdaşlık yapmaktan gurur duyduğum insanlarsınız. Siz bu ülkenin en cefakar, mesleki kariyer alanında yıllardır gayret gösteren emek veren insanlarsınız. Size karşı saygım inanılmaz, bambaşka, çok kıymetlisiniz.“ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

TÜRK DÜNYASINA KATKILARINDAN DOLAYI GAZETECİ YEŞİLTEPE’YE TEŞEKKÜR PLAKETİ 

Kısa süre öncesine kadar DYG-NTV Dış İlişkiler ve Haberler Müdürü olarak görev yapan Ünlü Gazeteci Ahmet Yeşiltepe’ye, çalıştayda yaptığı konuşmasının ardından teşekkür plaketi verildi.

Uluslararası Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Şakir Gürel; “Türk Dünyasına ve Türk Dünyası Medya ve İletişim Birliği’ne katkılarından dolayı, çok değerli meslektaşımız Sayın Ahmet Yeşiltepe’ye bu plaketi takdim etmekten onur duyuyorum” sözleriyle plaketi takdim etti.

Başkan Gürel; Türk Dünyası ile ilgili çalışmaları her türlü övgünün üzerinde olan Ahmet Yeşiltepe’ye daima her alanda destek vereceklerini ve birlikte yürümekten onur duyacaklarını söyledi.

Önceki Haber CUMHURİYET İLKOKULUNDA EBRULİ GÜNLER
Sonraki Haber "CEYHAN BÖLGE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK"
Benzer Haberler